U Temerinu zastoj saobraćaja na regionalnom putu

TEMERIN: Zbog radova na kanalizacionoj mreži u Temerinu dolazi do zastoja saobraćaja na regionalnom putu, te se preporučuje korišćenje puta kroz industrijsku zonu.

JK Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Temerin je ove godine obezbedila blizu 50 miliona dinara za proširenje kanalizacione mreže.
Nakon izgradnje severnog kolektora u ulici Narodnog fronta u dužini od 920 metara, pre desetak dana završeni su radovi na južnom kolektoru i sekundarnoj mreži – na neparnoj strani Novosadske ulice od železničkog prelaza do Partizanske ulice.
Kanalizacija se sada gradi na parnoj strani Novosadske ulice od železničkog prelaza do Partizanske ulice. Kako je zeleni pojas, od trotoara do kolovoza veoma uzak – vozila na frekventnoj regionalnoj saobraćajnici Novi Sad – Temerin se propuštaju naizmenično, zastoji su značajni, posebno u špicevima, jutarnjim i popodnevnim satima.
– Iako izvođač radova NS Graditelj raspolaže sa moćnom mehanizacijom, uslovi rada, odnosno skučen prostor od trotoara do regionalnog puta iziskuju dodatne napore, pa će radovi trajati blizu dva meseca. Stoga preporučujemo korišćenje saobraćajnice kroz Industrijsku zonu Temerina – ističe Zoran Svitić, direktor JP Direkcija za izgradnju i urbanizam opštine Temerin.
Planirano je da se ove godine u Temerinu izgraditi 3.450 metara glavne i sekundarne kanalizacione mreže i priključiti više od 200 porodičnih i privrednih objekata.

Autor: Mile Milojević
Datum: 30, 09, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *