Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Marinika Čobanu posetila Žabalj

ŽABALJ: Na inicijativu opštinskih rukovodećih struktura, u Žablju je boravila u radnoj poseti Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Marinika Čobanu. Na prijemu kod predsednika opštine Čedomira Božića, razgovaralo se o gorućim problemima iz oblasti sporta, a u prvom redu o završetku započetih sportskih objekata, ali i o održavanju postojećih kojima su potrebne hitne intervencije, zbog dugogodišnjeg zanemarivanja istih.

 

Navedeno je nekoliko objekata na teritoriji opštine Žabalj, a iskazana je želja da Pokrajina pomogne u tim akcijama koliko god bude mogla. Akcenat treba naglasiti na ponovnom vraćanju afirmacije školskog sporta, u čemu je žabaljska opština sa svojim Sportskim Savezom već načinila akcioni plan za period 2012-2013. godinu.
Pozdravljena je ideja o vraćanju školske Olimpijade Vojvodine koja je puno značila u razvoju sporta u Vojvodini sedamdesetih i osamdesetih godina. Marinika Čobanu je sugerisala Žabaljcima da se uključe u sve projekte koje inicira Pokrajina, a kvalitetnim apliciranjem ni sredstva neće izostati. Zatim je gospođa Čobanu obišla neke terene na teritoriji opštine, u prvom redu sportsku salu „Partizan“ u Žablju i teren za male sportove u Čurugu. Na kraju ovog radnog dogovora predsednik opštine je napomenuo da će Žabalj uvek podržati sve pozitivne napore za razvoj sporta, što je već i potvrđeno za kratko vreme novoizabrane opštinske strukture.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Z. Siriški
Datum: 31, 08, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *