Počinje 5. evropski izazov u planinskom skejtbordu

BUKOVAC: Već 5. godinu Klub planinskog skejtborda „ATB“, jedini klub tog tipa u Srbiji, organizuje Evropski izazov u planinskom skejtbordu – Boarder Cross/Freestyle (31.08.-01.09.2012) koji se održava u Bukovcu – 15 km od Novog Sada.

 

Ovo će biti prvo predstavljanje planinskog skejtborda u ovogodišnjem septembarskom nizu. Već od 8. do 16. septembra, zaljubljenici u ekstremne sportove imaće priliku da se sretnu sa KPS „ATB“ u okviru programa Climbing Life Fest-a, koji će biti održan na platou SPENS-a, a u organizaciji Penjačkog kluba „Adrenalin“. Takođe, od 14. do 16. septembra sledi i Ekstremni vikend, takođe u Bukovcu, gde će naši zlatni takmičari imati priliku da predstave „ATB“. Zatim slede: od 25 do30.09. LORIST i 27.09. Dunavske noći – Adice.
U okviru ovogodišnjeg Evropskog izazova u planinskom skejtbordu organizovana je i projekcija filma Kluba SNB Life, pod naslovom „U potrazi za snegom“. Takođe posetioci/navijači će uživati i u muzičkom programu popularnih dj-eva:dj Gize, Fakir-a i dj para Phrobotique / Triphun-a.
Pored učešća naših najboljih takmičara, očekuje se dolazak i takmičara iz: Slovenije, Rumunije, Italije, Francuske, Velike Britanije, Poljske, Češke, Belgije, Holandije, Rusije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Brazila i Bugarske.

 


Ove godine manifestacija Evropski izazov u planinskom skejtbordu dobila je preporuku i podršku Grada Novog Sada, čime je učinjen veliki doprinos afirmaciji ovog sporta i naših zlatnih takmičara. Predstavljena je i na Prvom regionalnom sajmu omladinskog turizma „Youth Fair 2012“.
Bukovačka staza, dužine 700 m, najduža je i najopasnija staza u Evropi i predstavlja veliki izazov za profesionalne sjektbordere. Vozi se brzinom preko 40 km/h.

 

Autor: Redakcija
Datum: 31, 08, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *