Miroslav Vasin primio predstavnike Vojvođanske unije preduzetnika

NOVI SAD: Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin razgovarao je danas sa predstavnicima Vojvođanske unije preduzetnika o poboljšanju radnog ambijenta za preduzetnike i otvaranju novih radnih mesta u Vojvodini. Naglašavajući značaj današnjeg susreta, Vasin je rekao da je ovo prvi u nizu takvih razgovora koji će predstavnici resornog sekretarijata voditi sa ovom i drugim asocijacijama privrednika u Vojvodini.

 

 

– Kada dobijemo njihove predloge, za mesec dana će biti sačinjen celovit program sa kojim će se izaći pred Vladu i Skupštinu Vojvodine i Vladu Srbije sa predlogom za poboljšanje uslova za rad privrede. Namera je da zajedno sa preduzetnicima delujemo i sačinimo program podrške koji će biti iskazan i kroz planove rada sekretarijata u narednom periodu, kazao je Vasin. Izneo je osnovne elemente plana za podršku preduzetnicima, odnosno mere za poboljšanje stanja u privredi.

Jedna od osnovnih mera, prema rečima Vasina je otvaranje povoljnih kreditnih linija za podsticanje preduzetništva i privrede u okviru aktivnosti Razvojne banke Vojvodine i pokrajinskih fondova. Naveo je i nastavak prakse finansijskog podsticaja otvaranja svakog novog radnog mesta, kao i podsticaj otvaranja radnji u oblasti preduzetništva u Vojvodini. Predložio je i da se izvrši klasifikacija preduzetnika prema njihovim delatnostima, ali i prema mestu obavljanja delatnosti.
– Uočili smo veliku opasnost od zatvaranja prodavnica u seoskim sredinama, čemu doprinosi i primena Zakona o ograničavanju marži na osnovne životne namirnice, naveo je Vasin. Jedna od predviđenih mera je i vraćanje oprobanom sistemu podsticanja preduzetništva početnika kroz poreske olakšice. Miroslav Vasin je najavio i pronalaženje načina povezivanja preduzetnika iz oblasti poljoprivrede i ostalih privrednih delatnosti u jedan sistem koji će imati zajedničke, ali i posebne mere. Takođe je izneo i da se pridaje veliki značaj otvaranju više inkubatora, mesta gde preduzetnici otpočinju svoje aktivnosti i koje napuštaju potpuno osposobljeni za samostalan rad. On očekuje još mera koje će proisteći iz predloga samih preduzetnika.

Autor: Redakcija
Datum: 31, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *