U Jugoremediji uhapšene četiri osobe

ZRENJANIN: Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je danas da su u zrenjaninskoj fabrici lekova Jugoremedija uhapšene četiri osobe, zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i oštetitili zrenjanisnko preduzeće „Jugoremedija“ za oko 600.000 evra.

 

Veljović je agenciji Beta rekao da je uhapšen vršilac dužnosti generalnog direktora Jugoremedije Zdravko Deurić, vršilac dužnosti Lukosol farmacije Milana Zlokas, ovlašćeni sudski veštak Stevan Gregović i finansijski direktor Jugoremedije Ankica Malaušić.

Kako je rekao, hapšenje sprovodi Uprava kriminalističke policije Srbije i Policijska uprava Zrenjanina.

Za šta se sve sumnjiče?


Kako se navodi u saopštenju MUP Srbije, postoje osnovi sumnje da su Deurić, Zlokas i Malauševićeva, u saizvršilaštvu sa osumnjičenim Gregorićem, tokom 2011. godine, prilikom osnivanja privrednog društva „Penfarm“ DOO, od strane „Jugoremedija“ AD i „Luksol farmacije“ DOO procenom vrednosti zemljišta i akcija „Jugoremedije“, koja je bila viša od tržišne, kao i falsifikovanim nepotpisanim izveštajem o proceni vrednosti licence lekova manjoj od tržišne vrednosti pribavili korist privrednom društvu „Luksol farmacija“ u iznosu od 55.396.100 dinara i na taj način oštetili „Jugoremediju“.

Vrednost zemljišta (koje je u novo preduzeće unela „Luksol farmacija“) prikazali su u iznosu od 186.000 evra, iako je tržišna vrednost 83.000 evra, a procenu je obavio stalni sudski veštak Gregorić.

Takođe, osumnjičeni su vrednost akcija „Jugoremedije“ u vlasništvu „Luksol farmacije“ prikazali u iznosu od 300.000 evra, iako je tržišna vrednost tih akcija bila 100.000 evra.

Osumnjičeni su, takođe, izvršili prenos kompletnog prava obnove i registracije lekova „Cliacil“ i „Tolycar“ sa privrednog društva „Jugoremedija“ AD na privredno društvo „Penfarm“ DOO po ceni od 63.740 evra, iako je stvarna vrednost 651.240 evra, a na osnovu falsifikovanog nepotpisanog izveštaja o proceni vrednosti licenci navedenih lekova sačinjenog od takozvanog „stručnog tima Jugoremedija Zrenjanin“. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 08, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *