OI: Kraj za Higl, Najdanovski, Gerasimenka i Anu, Đoković pobedio Hjuita

LONDON: Petog dana na Olimpijskim igrama u Londonu, u sredu, Srbija ima predstavnike u šest sportova – streljaštvu, džudou, plivanju, veslanju, odbojci i tenisu.

 

Reprezentativac Srbije u tenisu Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Londonu, pošto je danas savladao Australijanca Lejtona Hjuita sa 2:1 (4:6, 7:5, 6:1).

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u čevrtfinale olimpijskog turnira u Londonu, pošto je u osmini finala izgubila od Belgijanke Kim Klajsters sa 6:3, 6:4.

Strelkinja Srbije Zorana Arunović osvojila je danas četvrto mesto u disciplini malokalibarski pištolj 25 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Jasna Šekarić nije uspela da se plasira u finale u disciplini malokalibarski pištolj nakon što je u kvalifikacijama zauzela 16. mesto sa 284 krugova.

Srpski džudista Vladimir Gerasimenko nije uspeo da se plasira u četvrtfinale olimpijskog turnira u kategoriji do 90 kilograma, pošto je u drugom kolu izgubio od Kubanca Aslija Gonzalesa.

Srpska reprezentativka u plivanju na 100 m slobodnim stilom Miroslava Najdanovski nije uspela da se plasira u polufinale pošto je u kvalifikacijama zauzela 35. mesto u konkurenciji 50 takmičarki. Srpska reprezentativka u plivanju na 200 m prsnim stilom Nađa Higl nije uspela da se plasira u polufinale pošto je u kvalifikacijama zauzela 25. mesto u konkurenciji 34 takmičarke.

Srpski dvojac bez kormilara, u sastavu Nikola Stojić/Nenad Beđik, nije uspeo da se plasira u finale pošto je u polufinalu zauzeo 11 mesto u konkurenciji 12 posada.

Posle dva neočekivana poraza od Kine i Južne Koreje, u dvorani „Erls Kort“ odbojkašice Srbije, doživele su i treći poraz, pošto su danas izgubile od Turske sa 0:3 (20:25, 12:25, 21:25).

Janko Tipsarević posle 15:30 sati sa Amerikancem Džonom Iznerom. Ukoliko pobedi, Tipsarević se sastaje sa Rodžerom Federerom (Švajcarska).

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 08, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *