Veća briga o režimu rada javne deponije

TEMERIN: Posle tri meseca završeni su radovi na prvoj fazi sanacije i rekultivacije deponije čvrstog komunalnog otpada pored puta Temerin-Sirig. Za ove namene Ministarstvo za ekologiju je usmerilo 30 miliona dinara, opština Temerin 20 miliona.

 

Gradska deponija u Novom Sadu dobiće sledeće godine sanitarno-tehničke kasete koje će služiti za skladištenje otpada, s prečistačem otpadnih voda za koje će biti uloženo 5,5 miliona evra. Deponiju će koristiti opštine Južnobačkog okruga: Novi Sad, Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas. Stim u vezi JKP „Temerin“ je donelo više odluka o režimu rada deponije.
Od 1. avgusta do 1. oktobra uvodi se radno vreme za radne dane i subotu od 10-19 časova, a od 1. oktobra do 1. marta od 10 do 16 sati. Nedeljom deponija neće biti otvorena.
Na ulazu su postavljene table obaveštenja koje građane i pravna lica upućuju gde da odlažu kućno smeće, građevinski otpad, ili otpadnu vodu.
Na deponiji će biti angažovani radnici koji će se brinuti o poštovanju reda, režima odlaganja otpada i održavanju deponije.
Primenom novog radnog vremena deponije, od 1.avgusta pravo odlaganja otpada i istakanja otpadne vode na deponiji imaju samo građani i pravna lica sa teritorije optine Temerin.
Sve gore navedene Odluke su u cilju zaštite interesa građana opštine Temerin u smislu kvalitetnog i zakonskom regulativom predviđenog načina sakupljanja i odlaganja čvrstog komunalnog otpada kao i očuvanja izgleda i funkcije deponije.

Autor: Mile Milojević
Datum: 01, 08, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *