Uspeh u školi se mora afirmisati

ŽABALJ: Obeležavajući kraj ove školske godine, predsednik opštine Žabalj Čedomir Božić priredio je prijem za Vesnu Bajić, maturanta žabaljske Srednje škole „22 oktobar“, koja je kao đak generacije, tokom svog školovanja izuzetno uspešno predstavljala svoju školu i opštinu na mnogim takmičenjima.

 

Između ostalog, Vesna Bajić je na nedavnom Republičkom takmičenju iz Srpskog jezika u Tršiću zauzela visoko III mesto u konkurenciji najjačih srednjih škola. Svoj afinitet prema književnosti i srpskom jeziku, Vesna je potvrdila i ovih dana jer je upisala studije upravo iz ove oblasti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Prijemu kod predsednika opštine prisustvovao je i direktor Srednje škole Miodrag Janjoš, zamenik predsednika opštine Sava Milićev i pomoćnik predsednika opštine Predrag Radović.
Direktor Janjoš se zahvalio na ovom pozitivnom gestu prvog čoveka opštine Žabalj, i izrazio očekivanje da će to biti praksa i u narednom periodu.
„Ovako briljantni učenici moraju biti predmet pažnje lokalne samouprave, i mi ćemo se truditi da pozitivne primere nagradimo i odredimo nivoe za nagrađivanje, kako bi se uspostavio pozitivni takmičarski duh među učenicima. Potrudićemo se da i 24 učenika koji su pokazali odlične rezultate u protekloj školskoj godini nagradimo letovanjem u avgustu mesecu, a moraju se iznaći sredstva kako bi se u sledećoj godini ovakav odnos prema zaslužnim učenicima ustanovio kao ustaljena praksa“, rekao je ovim povodom predsednik opštine Žabalj, Čedomir Božić. Tom prilikom Vesni Bajić je uručen skromni iznos od 20.000 dinara.

Izvor: zabalj.rs

Autor: Redakcija
Datum: 02, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *