Aleksandra Jerkov preuzela dužnost

NOVI SAD: Novoizabrana predsednica Skupštine Grada Novog Sada Aleksandra Jerkov danas je preuzela dužnost od bivšeg predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića, saopšteno je iz Skupštine.

 

Primopradaja dužnost, kako se navodi u saopštenju, obavljena je simboličnim uručivanjem ključeva sefa kabineta predsednika Skuštine, a nova predsednica tom prilikom je najavila partnerski odnos sa članovima Gradskog veća, gradonačelnikom i zamenikom gradonačelnika.

„Iako Gradsko veće i gradonačelnik jesu izvršni organi, a Skupština predstavnički, veoma je važno da izvršni organi u gradu čuju glas svih onih koji su u Skupštini. Moje dugogodišnje parlamentarno iskustvo u Skupštini Srbiji mi govori da izvršna vlast ponekad zanemari predstavničku i to nije dobra praksa. Zbog toga ću insistirati na partnerskom odnosu“, istakla je Jerkov, podvlačeći da se „partenerski odnos“ pre svega odnosi na pitanje smanjenja administracije u gradu, privlačenje investicija, korišćenje evropskih fondova i bezbednosti u Novom Sadu.

Predsednica Skupštine Novog Sada osvrnula se i na činjenicu da je prva žena na toj funkciji, ali i da je najmlađa predsednica ikada.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *