Dačić: Vlada neće insistirati na povratku srpskih snaga na Kosovo

BEOGRAD: Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić izjavio je danas da će buduća vlada nastaviti razgovore o pitanju Kosova i Metohije i insistirati na obavezi međunarodnih snaga da osiguraju mir i bezbednost i ulozi Srbije u tome, a ne na povratku srpskih snaga bezbednosti u pokrajinu.

„Na Vidovdan, kada je došlo do incidenata, veoma jasno sam rekao da smatram da su za mir i bezbednost na Kosovu i Metohiji odgovorne i zadužene međunarodne snage – Kfor i Euleks, i da sa KPS imaju zadatak da se izbegnu incidenti i osigura mir i bezbednost za sve građane, a samim tim i za Srbe na Kosovu i Metohiji“, rekao je Dačić Tanjugu.

Dačić je podsetio da Srbija nema svoje snage bezbednosti na Kosovu i Metohiji i da će nova vlada upravo insistirati na obavezi međunarodnih snaga da osiguraju mir i bezbednost, a ne na povratku bezbednosnih snaga.

„Ja nisam čovek koji govori laži. Za donošenje takve odluke je neophodna saglasnost UN, na osnovu Rezolucije 1244, za koju u ovom trenutku mislim da apsolutno nije realna“, naglasio je Dačić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *