Prijemni ispiti na UNS od 2. do 4. jula

NOVI SAD: Dok su na Beogradskom univerzitetu prijemni ispiti već gotovi, na Univerzitetu u Novom Sadu oni tek počinju. Ispiti će se, prema rasporedu koji su utvrdili fakulteti, održavati od 2. do 4. jula, o čemu su kandidati informisani prilikom predaje dokumenata, a informacije se mogu dobiti i na internet stranicama fakulteta.

 

Univerzitet u Novom Sadu ima mesta za upis ukupno 8.550 brucoša. Na teret budžeta može se upisati skoro pet hiljada, dok će za oni koji će plaćati školarinu biti oko tri i po hiljade mesta.

Uprkos apelima Ministarstva prosvete za smanjenje školarina, na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu, one su iste kao i lane, najniža je 50 hiljada dinara, a najviša 218.900 dinara, ali samo na studijskom programu optometrije.

Ove godine budući brucoši dolaze spremniji i sa boljim uspehom iz srednje škole. Istraživanje Infostuda pokazuje da je većina kandidata još u martu odlučila šta će da studira.

Kao i prošle godine najveće interesovanja beleže Medicinski fakultet i Akademija lepih umetnosti, kao i pojedini smerovi Prirodno-matematičkog fakulteta, dok su najkraći redovi na Pedagoškom i Građevinskom fakultetu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 01, 07, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *