Pavličić ponovo izabran za gradonačelnika Novog Sada

NOVI SAD: Dosadašnji gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rano jutros ponovo je izabran na tu funkciju, a predsednik novosadskog odbora Socijalističke partije Srbije Siniša Sević za zamenika gradonačelnika.

 

Pavličić je izabran jutros u 4 sata, na drugoj maratonskoj sednici Skupštine ovog Sada koja je počela sinoć u 23 sata, a za predlog predsednice gradskog parlamenta Aleksandre Jerkov da Pavličić bude gradonačelnik glasalo je 45 od ukupno 78 odbornika koliko ih ima parlamentu Novog Sada.

Neposredno pre početka glasanja za izbor gradonačelnika i gradskog veća supštinsku salu su napustili odbornici Srpske napredne stranke (SNS), Dveri, Demokratske stranke Srbije (DSS) i Srpske radikalne stranke (SRS) koji, baš kao i prilikom izbora Aleksandre Jerkov za predsednicu Skupštine Grada nisu želeli da učestvuju u glasanju.

Prema nezvaničnim informacijama od sinoć, SPS-u bi po tom koalicionom dogovoru trebalo bi da pripadne upravljanje JKP „Toplana“, JKP „Parking servis“ i JKP „Put“.

LSV bi upravljala Zavodom za izgradnju grada, Gradskim saobraćajnim preduzećem, JP „Urbanizam“, JKP „Tržnica“, JKP „Stan“ i JKP „Lisje“.

DS-u bi trebalo da pripadne upravljanje Spensom, Javnim preduzećem „Apolo“, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JKP „Informatika“, JP „Poslovni prostor“, JKP „Čistoća“ i JKP „Gradsko Zelenilo“.

Za sada nema potvrde o tome ko će rukovoditi Predškolskom ustanovom „Radosno detinjstvo“ i Apotekarskom ustanovom Novi Sad.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *