SNS i SPS: Vlada za 15 dana, imaće 15 ministarstava

BEOGRAD: Srpska napredna stranka i stranke u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije usaglasile su danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem mogućem roku, odnosno, u narednih 15 dana.

 

Mandatar Ivica Dačić i lider SNS-a Aleksandar Vučić složili su se da buduća vlada treba da ima 15 ministarstava i najavili da će u narednih petnaestak dana biti poznat njen sastav, program i ciljevi.

Dačić i Vučić su novinarima, po završetku razgovora u sedištu SNS-a, rekli da danas nije razgovarano o kadrovskim rešenjima već o prihodnoj i rashodnoj strani budžeta i o tome da je nesporno da Srbija nastavi evropski put, dobijanje datuma za otvaranje pregovora sa EU, ali i prihvatanje i realizaciju evropskih standarda.

Vučić je ocenio da Srbija nije plen, da je pred budućom vladom ozbiljan posao i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade, a u narednih pet dana i o njenoj strukturi.

Inače, Vučić, i pored insistiranja novinara u više navrata, nije želeo da kaže da li će biti član nove vlade.

Dačić je rekao da su zajednička opredeljenja stranaka koje bi trebalo da čine novu vladu da Srbija bude članica Evropske unije, da bude faktor stabilnosti u regionu, da se očisti od kriminala i korupcije i da se poštuje princip socijalne pravde.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 29, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *