Konferencija Izazovi obnovljivih izvora energije

NOVI SAD – danas sa početkom u 10 časova u Svečanoj sali FTN-a održaće se studentska konferencija na temu obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti u okviru projekta „Izazovi obnovljivih izvora energije – Alternative Power Thinking“


Ovaj projekat realizuje strukovna studentska organizacija IEEE Student Branch Novi Sad sa podrškom IEEE fondacije (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Gradske uprave za zaštitu životne sredine – Grad Novi Sad, Fakulteta tehničkih nauka kao i Univerziteta u Novom Sadu.

Osnovni cilj projekta „Izazovi obnovljivih izvora energije – Alternative Power Thinking“ je širenje svesti među mladima o vidovima i potrebi korišćenja alternativnih izvora energije. Ujedno, projekat podstiče istraživački rad mladih koji su u mogućnosti da učestvuju na konkursu koji je u toku.

Drugog dana konferencije, u subotu 02.06.2012. će se održati “ Dan otvorenih vrata zelene energije“ na Fakultetu tehničkih nauka gde će posetioci imati priliku da upravljaju električnim automobilima, obiđu solarnu elektranu koja je u funkciji na Fakultetu tehničkih naukaчких наука, kao i da se bliže upoznaju sa savremenim tehnologijama obnovljivih izvora energije na jedan interesantan način.

Institucije koje su poržale događaj, te će i same biti učesnici konferencije su: Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, Univerzitet u Novom Sadu, IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, Elektrovojvodina, Centar za obnovljive izvore i kvalitet električne energije, Centralno – evropski forum za razvoj, Asocijacija potrošača Srbije, Republička agencija za energetsku efikasnost, Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Autor: Redakcija
Datum: 01, 06, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *