Josipović izneo uslove dolaska na inauguraciju

ZAGREB/BRISEL: Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je danas u Briselu da bi otišao u Beograd na inauguraciju novog predsednika Srbije Tomislava Nikolića samo u slučaju da on prihvati koncept zajedničkog projekta evropeizacije regiona i jasno se izjasni da napušta ideje četništva i ekspanzije.

 

„Bit stvari je da svako ko želi da učestvuje u zajedničkom projektu evropeizacije regije, ko želi da ima prijatelje i partnere u Evropi mora jednom zauvek da napusti ideje četništva, ideje ekspanzije, ideje o tome kako teritorije i granice nisu definisane“, rekao je Josipović, obavestivši novinare da poziv za inauguraciju nije dobio.

„Prema tome svako ima za to priliku, pa i gospodin Nikolić i kada bude jasno da je prihvatio takav koncept svi ćemo vrlo rado sudjelovati“, rekao je Josipović, koji boravi u dvodnevnoj poseti Briselu.

Na insistiranje novinara hoće li ipak ići u Beograd ako dobije poziv, Josipović je dodao da je iz „ovoga što je rekao vrlo jasno o čemu se radi“ i da bez jasnog izjašnjavanja o stvarima koje je pomenuo nema odlaska na inauguraciju.

Sve paralamentarne stranke u Hrvatskoj su saglasne da hrvatski predsednik Ivo Josipović ne treba da ide u Beograd na inauguiraciju novoizabranog predsednika Srbije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *