Tomislav Nikolić stupio na dužnost predsednika Srbije

BEOGRAD: Tomislav Nikolić danas je stupio na dužnost predsednika Srbije polaganjem zakletve u republičkom parlamentu.

Tekst zakletve koju je Nikolić položio glasi:
„Zaklinjem se da ću sve svoje snage posvetiti očuvanju suverenosti i celine teritorije Republike Srbije, uključujući i Kosovo i Metohiju kao njen sastavni deo, kao i ostvarivanju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, poštovanju i odbrani Ustava i zakona, očuvanju mira i blagostanja svih građana Republike Srbije i da ću savesno i odgovorno ispunjavati sve svoje dužnosti“.
Nakon što je Nikolić položio zakletvu, intonirana je himna „Bože pravde“.
Nikolić je potom potpisao tekst zakletve.
Predsedavajući Skupštine Srbije Zaharije Trnavčević je u svoje i u ime poslanika čestitao Nikoliću stupanje na dužnost predsednika Srbije.

Nikolić: Želim Srbiju ujedinjenu u boljem životu

 

Nikolić je poručio da želi Srbiju ujedinjenu u boljem životu, oslobođenu straha od sutrašnjice i kao ravnopravnog člana EU, ali koja se nikada neće odreći suvereniteta nad Kosovom i Metohijom.
Nikolić je u parlamentu, pošto je položio zakletvu i preuzeo dužnost predsednika, poručio poslanicima da će u njemu imati saradnika, ukoliko se budu borili za građane i njihov bolji život:
„Ako se budete borili za ljude, podržaću vas snagom koju mi daje Ustav“, rekao je Nikolić.
Nikolić je u obraćanju posle polaganja zakletve zahvalio građanima koji su ga izabrali, naročito onima koji ga podržavaju već dve decenije.
On je upozorio da je Srbija zemlja koju razara kriza, i čiji su građani, zbog neznalački sprovedene privatizacije, korupcije i opšte pljačke, izgubili poverenje u institucije.
„Želim drugačiju Srbiju“, rekao je Nikolić .
„Ukoliko se budete borili za ljude, ja ću da vam pomažem koliko mi to Ustav omogućava. Često sam bio žrtva nepravde i neću da prestanem sa borbom dok Srbija ne postane pravna i prava demokratska država“, poručio je novi predsednik Srbije.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *