U Žablju samo verifikovani mandati

ŽABALJ: Konstitutivna sednica Skupštine opštine Žabalj trebalo je pored verifikacije mandata novim odbornicima da donese i Odluke o izboru novog predsednika Skupštine opštine Žabalj, o prestanku mandata dosadašnjem predsedniku Skupštine, predsedniku opštine, zameniku predsednika, članovima Opštinskog veća, ali sve će to morati da sačeka, dok se ne formira koalicija na opštinskom nivou, koja će verovatno biti sačinjena po ugledu na „više nivoe”.

 

Žitelji Žablja su se 6. maja odlučili za sedam lista, koje su ostvarile uslov za ulazak u Skupštinu. Ukupno 31 mandat podelili su SNP (osam mandata), DS (sedam), LSV (pet), SPS (pet), Bogata Srbija (dva), SRS (dva) i DSS(dva). Cenzus od pet odsto nije dostigao SPO (4,18 procenata), URS (2,25 procenata) i Dveri (4,68 odsto) .
Ne može se tačno predvideti kombinacija nove vlasti, ali ako naprednjaci ne uspeju da ostvare skupštinsku većinu, to će najverovatnije poći za rukom DS, LSV i SPS, koji mogu bez ičije podrške da naprave skupštinsku većinu (17 odbornika), što će u svakom slučaju biti mnogo efikasnije, u odnosu na prethodnu kombinaciju, kada je u vlasti bilo čak šest političkih opcija.

Preuzeto sa dnevnik.rs

Autor: Z. S.
Datum: 29, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *