Štampa: Crna Gora mafijaška država

PODGORICA: Istraživanjem BBC-a i Projekta izveštavanja o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP), došlo se do dokumentacije koja baca ozbiljnu sumnju na planove Crne Gore za pridruživanje Evropskoj uniji, gde postoji zabrinutost zbog navoda o političkoj i finansijskoj korupciji u Crnoj Gori.

 

Prema pisanju BBC-a <http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18237811>, ti navodi su dovelo do toga da se zemlja okarakteriše kao „mafijaška država“, iako je vlada Crne Gore to odbacila kao neosnovano.

„Bivšeg premijera Mila Đukanovića, koji je i dalje predsednik vladajuće partije u zemlji (DPS), ispitivala je italijanska jedinice za borbu protiv mafije u vezi sa optužbama da je povezan sa švercom cigareta, koji je išao preko Crne Gore, a na osnovu čega je, sumnja se, zarađeno preko milijardu dolara. Optužbe su odbačene 2009. godine, jer je Đukanović kao šef države uživao diplomatski imunitet“, stoji u tekstu koji potpisuju Liz Mekin i Merion Džons.

Mekin i Dužons u tekstu, koji prenose podgoričke „Vijesti“, ističu da dokumenti do kojih je BBC došao samo podižu zabrinutost u vezi sa Đukanovićem, koga opisuju i kao „oca crnogorske nacije“.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 30, 05, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *