Sprema se 4.000 porcija pasulja

TEMERIN: Do početka Bin festivala, osme Pasuljijade u Temerinu ostalo je još 30 dana. Najavljeno je učešće više od 300 ekipa iz 12 zemalja i bogat kulturno-zabavni i sportski program. Sada se već zna da će u petak veče, 1. juna na temerinskom Vašarištu goste zabavljati Yu grupa.

 

 

Subota, 2. jun biće u znaku takmičenja u kuvanju čorbastog pasulja. Kotizacija po ekipi je 4.000 dinara, a organizator obezbeđuje uređen prostor i tendu, set klupa i sto za osmočlanu ekipu, drva za loženje i poklon paket.
I ove godine prirediće se najveći ručak na Balkanu, podelom 4.000 porcija pasulja.
U toku takmičenja kulinara na centralnoj bini kulturno umetnička društva predstaviće bogatstvo različitosti Vojvodine, a u goste dolaze i KUD iz B i H, Mađarske i Ukrajine.
Promoter Bin festivala – Goran Podlipec, najavljuje pravo uživanje u igrama 'panonski mornari', 'vojvođanski kenguri', obaranje svetskog rekorda u bacanju starog akumulatora i bicikla u dalj, brzom prenošenju i jedenju pasulja, nadvlačenju konopcem.
Jadžent klub 'JP 93' pozvao je na Bin festival klubove iz Rumunije, Mađarske, Slovačke…
Intenzivne promocije Bin festivala pripremaju za za Prvomajski praznik na Adi Ciganliji, Fruškoj gori, Paliću, a polovinom maja na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu – ističe Dragan Vukotić, predsednik Organizacionog odbora.

Autor: Mile Milojević
Datum: 29, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *