Težak i bolan poraz od petrovčana na Sigetu

KAĆ: OFK „Jugović“ (Kać) – FK „Mladost“ (B. Petrovac) 1 : 4 (0 : 3)

 

KAĆ: Sportski centar „Siget“, gledalaca: 250; glavni sudija: Igor Horvat (Irig), pomoćne sudije: Vladimir Blažon i Bojan Graovac (oba iz Rume), delegat FSV: Miodrag Lemajić (Stara Pazova); strelci: Nemanja Đorđević u 68. minutu za OFK „Jugović“, a Igor Kanja u 20. i 33., Marko Pupavac u 41. iz penala i Vlajko Radaković u 70. minutu za „Mladost“; žuti kartoni: Vid Kizić, Slobodan Terzić (OFK „Jugović“), Marko Pupavac, Igor Kanja („Mladost“), crveni karton: Vid Kizić (OFK „Jugović“) u 89. minutu zbog druge javne opomene.


OFK „JUGOVIĆ“: Miloš Mladenović, Jovo Makivić (od 46. Radoslav Grozdić), Branislav Kljajić, Vid Kizić, Stojan Lakić, Vladimir Antonić (od 46. Siniša Plavšić), Nemanja Đorđević, Stojan Đukić, Zdravko Savić, Nenad Nikolić (od 46. Slobodan Terzić), Darko Srdić.
FK „MLADOST“: Pavel Fejđi, Marko Pupavac, Jaroslav Jakuš (od 90. Jan Pavlis), Dragan Mojić, Miloš Kobilarov, Nikola Uzelac, Igor Kanja, Slobodan Sladojević, Nikola Đorđević (od 65. Svetozar Zorzić), Branislav Zbućnović (od 65. Vlajko Radaković), Igor Kokanović. 
Naš narod kaže: krčag ide na vodu dok se ne razbije! Tako je bilo i sa prvotimcima OFK „Jugović“ koji su, nakon devet uzastopnih prvenstvenih mečeva u kojima nisu osetili gorčinu poraza, juče izgubili od solidne ekipe „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca. Ovaj neuspeh je posebno bolan zato što je doživljen na našem „Sigetu“ (kome je tek počeo da se vraća epitet neosvojive tvrđave), što je vrlo ubedljiv (1:4), što je publika (koja je poslednjih kola počela da se vraća na tribine) bila vidno razočarana bledim izdanjem „tobdžija“, koje nisu pokazale ni delić onoga što ih je krasilo u prethodnim mečevima. Nije bilo želje, volje, borbenosti, ugasio se onaj žar i ona glad sa pobedama i bodovima…
Početak utakmice nije najavljivao ovakav rasplet situacije, pošto su Kaćani u nekoliko navrata opasno pripretili preko Savića, Srdića, Đukića, Đorđevića i Nikolića. U tom periodu gosti su imali samo jednu takozvanu „polušansu“, ali onda je u 20. minutu usledila izuzetno loša reakcija kompletne odbrane domaćina, prelako je dozvoljen centaršut sa leve strane protivničkog napada, lopta je preletela na drugu stranu do usamljenog Igora Kanje, koji je uspeo da je umiri i šutira a da ga pri tome ni ne pokuša da omete (pri čemu su tri igrača „Jugovića“ čuvala drugog napadača „Mladosti“ na petercu), pa je vođstvo Petrovčana bilo neminovno. Dok su Kaćani pokušavali da se vrate u utakmicu usledio je novi šok u 33. minutu kada je, upošljen bukvalno ubacivanjem iz auta, tradicionalno „zaboravljeni“ Igor Kanja sa drugog dela peterca rutinskom realizacijom povećao vođstvo svog tima. Samo sedam minuta kasnije, Nikola Đorđević je umakao kaćkoj odbrani, Vid Kizić ga je sustigao i oborio u svom kaznenom prostoru, a siguran izvođač najstro€e kasne bio je Marko Pupavac, tako da se na odmor otišlo sa izuzetno visokom prednošću „Mladosti“ od 3 : 0.
Stručni štab „Jugovića“ je na poluvremenu izvršio trostruku izmenu, sa namerom da se što pre postigne pogodak, koji bi podrejao nadu da Kaćani mogu stići bar do remija. I pored izrazite inicijative i četiri-pet dobrih šansi, mrežu Petrovčana je tek u 68. minutu zatresao Nemanja Đorđević šutem iz gužve sa petnaestak metara, kada je lopta prošla kroz šumu nogu i iznenadila do tada sigurnog Pavela Fejđija. I kada su se svi ponadali da su se „tobdžije“ vratile u utakmicu, u 70. minutu usledila je nova neodlučnost i nova greška odbrane, koju je iskoristio Vlajko Radaković, rešivši konačno pitanje pobednika i postavivši konačan rezultat.
Na kraju, moramo istaći da su, što se tiče učinka domaćina, jedina svetla tačka bili verni navijači, priredivši pre utakmice pravi mali spektakl, za koji im se, na žalost, njihovi ljubimci nisu odužili igrom i zalaganjem na terenu.

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 29, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *