Marković: Ministarstvo nikoga nije upisivalo, a ni brisalo

BEOGRAD: Ministar za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković izjavio je večeras da Ministarstvo nikoga nije upisivalo niti brisalo sa biračkog spiska i da treba ispitati ukoliko postoji sumnja da je neko tako nešto uradio.

 

Mraković je objasnio da je pravljenje jedinstvenog biračkog spiska u stvari bilo objedinjavanje u elektronsku bazu podataka koje vode opštinske uprave. Zato, najava krivične prijave protiv njega od strane izbornog štaba predsedničkog kandidata Muamera Zukorlića zbog toga što u biračkom spisku nema jednog broja Bošnjaka govori o nepoznavanju zakona, rekao je Marković Tanjugu.

On je precizirao da uvođenje jedinstvenog biračkog spiska nije podrazumevalo pisanje ili brisanje imena. On je dodao da Srbija od ovog biračkog spiska nikada nije imala ništa bolje i preciznije, ističući da on ne može da se uporedi sa bilo čime u prethodnih 20 godina.

„Da li je neko zaista zloupotrebio nekada biračke spiskove dok je to moglo i da li je neko izbrisao iz biračkog spiska nekoga ili neko nije sproveo proceduru, ukoliko postoji sumnja da je neko tako nešto uradio treba da se ispita. Jedno je sigurno Ministarstvo niti je koga upisivalo niti je koga brisalo“, rekao je Marković.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 29, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *