Miroslav Vasin gost na susretu vojvođanskih udruženja žena

Bačko Gradište: Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin bio je gost tradicionalnog godišnjeg okupljanja udruženja žena iz Vojvodine koje je upriličeno u Bačkom Gradištu.

 

U ovom mestu u Bečejskoj opštini su se okupile predstavnice 18 udruženja žena iz Radičevića, Bačkog Petrovog Sela, Bečeja, Čuruga, Srbobrana, Žablja, Đurđeva, Vrbasa, Šapca, Turije, Nadalja i Bašaida. Tom prilikom, Vasin je urucio LCD televizor udruženju žena u Bačkom Gradištu, kao podršku opremanju njihove organizacije.

– Ovo je jedan od 47 televizora koji su namenjeni osavremenjavanju uslova rada pokrajinskih seoskih udruženja žena, a uz kompjutere koje ćemo takodje uručiti vojvodjanskim udruženjima, biće upotpunjene njihove prostorije, rad i mogućnost komunkacije sa sličnim organizacijama u regionu, sa kojima mogu da se razmenjuju iskustva i susreti, rekao je Vasin i podsetio da u Vojvodini postoji oko 250 udruženja žena čiji rad podržava Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljvanje i ravnopravnost polova.

U utorak, 24. aprila 2012. godine, u 17.30, u Čereviću (u muzeju – Ul.Jovana Grčića Milenka 8) Miroslav Vasin će predstavnicama ženskih seoskih udruženja iz Banoštora, Čerevića i Rakovca takođe predati LCD televizore. Televizori su namenjeni za tehničko osavremenjivanje i opremanje prostorija seoskih ženskih udruženja, a sredstva za nabavku televizora su obezbeđena iz programa strateškog partnerstva Austrijske razvojne agencije (ADA).

Autor: Redakcija
Datum: 23, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *