Titelski breg predstavljen na manifestaciji Noć biologije

NOVI SAD: Druga po redu, „Noć biologije“ održana je 20. aprila 2012. na Departmanu za biologiju i ekologiju na PMF-u u Novom Sadu.

 

Pored velikog broja učesnika predstavilo se i JP „ Titelski breg“ sa svojom prezentacijom o Titelskom bregu koji je u postupku proglašenja za Specijalni rezervat prirode. Prezentaciju su pripremile i interpretirale Jelena Sovilj i Mirjana Blažević, pripravnice u JP „Titelski breg“. Breg je predstavljen kroz svoje prirodne i kulturno – istorijske karakteristike. Prezentacija, bogata slikama sa terena, slikama zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, izazvala je pozitivne reakcije kod posetilaca koji su zainteresovani da posete Titelski breg .

Predstavili su se i drugi vojvođanski Specijalni rezervati prirode, a u holu fakulteta bilo je oko 60 radionica kroz koje su predstavljeni svi odseci ovog Departmana, koji su najviše animirali mlađu populaciju. U isto vreme u drugom amfiteatru posetioci su mogli da pogledaju naučne filmove i poslušaju predavanja na raznorazne interesantne biološke teme.

Autor: Mirjana Blažević
Datum: 21, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *