Tobdžije najjače kada je najteže – deveti uzastopni meč bez poraza

ERDEVIK: FK „Sloga“ (Erdevik) – OFK „Jugović“ (Kać) 1 : 1 (0 : 0)

ERDEVIK: Stadion „Sloge“, gledalaca: 200; glavni sudija: Batrić Aleksić (Vrbas), pomoćne sudije: Dejan Đurović (Savino selo) i Bojan Ivanišević (Odžaci), delegat FSV: Mihajlo Uvaček (Novi Sad); strelci: Branislav Čobanović u 77. minutu za „Slogu“, a Vid Kizić u 69. minutu za OFK „Jugović“; žuti kartoni: Dejan Raičević, Branislav Čobanović („Sloga“), Nenad Nikolić, Vid Kizić, Mićo Miljanić, Miloš Đekić (OFK „Jugović“).
FK „SLOGA“: Dejan Savić, Srđan Milošević, Stefan Zoranović (od 45. Milenko Vasić), Branislav Čobanović, Radovan Miljković, Dejan Raičević, Milan Kovačević (od 64. Miloš Ivković), Jovica Đorđević (od 80. Aleksandar Štelerman), Milenko Simeunović, Boris Považan, Branislav Bojanić, Vid Kizić, Vladimir Antonić, Nemanja Đorđević, Mićo Miljanić, Jovo Makivić (od 85. Miloš Đekić), Nenad Nikolić, Darko Srdić (od 74. Slobodan Terzić).
„Predigra“ teškom gostovanju u Erdeviku nije mnogo dobroga obećavala „tobdžijama sa Sigeta“, ali su naši mladići stisnuli petlju i smogli snage da protiv vrlo kvalitetnog rivala potpuno zasluženo izbore remi i osvoje zlata vredan bod. Naime, stručni štab je odlučio da na ovom meču zbog žutih kartona pauziraju Stojan Đukić, Miroslav Živanov i Radoslav Grozdić, dok je Zdravko Savić izostao zbog svadbe rođenog brata; međutim, pred sam polazak za Erdevik iskrsao je ozbiljan problem, pošto je pouzdani štoper Stojan Lakić u poslednjem momentu morao da izostane sa utakmice zbog obaveza na radnom mestu. Zbog toga, odlučeno je da Miroslav Živanov ipak nastupi u Erdeviku, a da kartone „odrađuje“ u narednom kolu protiv „Mladosti“ iz Bačkog Petrovca. Ova promena iziskivala je određene korekcije u pozicijama igrača na terenu i u taktičkoj postavci, a dragoceno vreme za pripremu u svlačionici je izgubljeno pošto je na Fruškoj gori „promašeno“ skretanje, pa je autobus Kaćana pred stadion „Sloge“ stigao tačno 35 minuta pre početka utakmice, što je jedva dovoljno za presvlačenje i zagrevanje. Ipak, „plavo-beli“ su još jednom potvrdili sa su tim za velika dela i da su najjači upravo kada je najteže. Ne tražeći bilo kakav alibi, izgovor ili opravdanje, izašli su na teren vrlo motivisani da u otvorenoj borbi ostvare pozitivan rezultat, u čemu su na kraju i uspeli.
A objekat i ambijent za igru u Erdeviku su za posebnu priču! Stadion „Sloge“ predstavlja pravi dragulj, sa pokrivenim tribinama, plastičnim „crveno-belim“ stolicama kojima je ispisano ime kluba, sa zelenim tepihom ubedljivo najboljim u ligi. U sve to su se savršeno uklopili i najverniji navijači „Jugovića“, popularni „petlovi“, koji su u svakom pogledu bili ispred domaćih simpatizera, podržavajući ritmom bubnja i pesmom svoje ljubimce i davajući im motiv više da ostave srce na terenu.
Upravo tako su Kaćani odigrali čitav meč, sa puno trčanja, borbenosti, pravovremenog „pomeranja“ i „zatvaranja“ leđa između saigrača, tako da su u potpunosti otupeli oštricu napada Erdevičana, koji je, ukupno gledajući, sa 36 postignutih golova do ovog meča drugi po efikasnosti u čitavoj ligi (odmah iza lidera iz Sremske Mitrovice), dok su posebno ubedljivi na domaćem terenu, gde su protivničku mrežu u 11 mečeva pogađali čak 25 puta, po čemu su bez premca u VFL Zapad. U prvom poluvremenu „Sloga“ je bila, praktično, bezopasna po Suvarinu mrežu, dok su „plavo-beli“ u nekoliko situacija ozbiljno pripretili, a posebno izdvajamo priliku vrlo zapaženog Jove Makivića (na fotografiji) iz 15. minuta, koja je zbog sekunde ili dve oklevanja otišla u nepovrat. Zabeležili smo i odlično izveden slobodan udarac od strane Darka Srdića, posle koga je golman Dejan Savić ispustio loptu, ali niko od naših igrača nije bio dovoljno priseban da je sprovede u mrežu.
Erdevičani su od prvog sudijinog zvižduka u nastavku igre krenuli izuzetno ofanzivno, ali su se već posle petnaestak minuta „tobdžije“ oslobodile pritiska i ponovo uspostavile ravnotežu. Šta više, opet su bili opasniji i konkretniji, a domaće je samo sreća spasla u 61. minutu, kada je Darko Srdić topovski šutirao, a lopta fijuknula santimetar ili dva iznad prečke. „Plavo-beli“ su dobru igru krunisali u 69. minutu, kada se štoper Vid Kizić ubacio po levoj strani, i iskosa, iznenadnim i efektnim šutem, savladao protivničkog golmana. Nakon toga, Kaćani su imali još jednu priliku kada je Branislav Kljajić odlično izveo slobodan udarac sa suprotne, desne strane terena, a domaći su uspeli da izjednače u 77. minutu, nakon oštrog centaršuta iz prekida igre, kada je lopta pogodila u teme više sretnog nego spretnog Branislava Čobanovića i neodbranjivo se zarila u rašlje. U narednih trinaest minuta regularnog toka i četiri minuta nadoknade igrači „Jugovića“ uspeli da osujete sve pokušaje fudbalera „Sloge“ da dođu do potpunog preokreta, a nakon šuta Slobodana Terzića sa distance su možda mogli da dođu i do čitavog plena, ali je Dejan Savić uspeo da ukroti loptu. 

Autor: Goran Nakomčić
Datum: 23, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *