Milankov: Nova Crnja živi od agrara

NOVA CRNJA: Nova Crnja je opština koja živi od poljoprivrede, jer ima 10.000 stanovnika od kojih je samo 1.300 ljudi u radnom odnosu, što pokazuje da se uglavnom svi direktno ili indirektno bave poljoprivredom, izjavio je predsednik te opštine Pera Milankov.

 

Teritorija opštine Nova Crnja koja se nalazi u Srednje-banatskom okrugu obuhvata ukupno26.000 hektara poljoprivrednog zemlljišta, naveo je za Tanjug Milankov, jedini poljoprivrednik u Srbiji koji je na čelu opštine.

Milankov je istakao da je radi zadržavanja mladih na selu, u opštini preduzeta mera, u neku ruku slična novim merama Ministarstva poljoprivrede i trgovine koje se odnose na promenu sistema subvencionisanjaratarske proizvodnje i omogućavanju većem broju malih gazdinstava da dođu do novca.

“Licitacija državne zemlje u Novoj Crnji je sličan slučaj kao nova ministrova mera. Mi smo imali situaciju da je, pre nego što sam ja postao predsednik, nekoliko pojedinaca radilo državnu zemlju – 2.600 hektara, a nakon licitacije koju je sprovela nova vlast, sada to radi stotinak porodica mladih seljaka iz naše opštine”, ukazao je Milankov.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 21, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *