Utvrđen redosled predsedničkih kandidata

BEOGRAD: Prvi na glasačkom listiću na predstojećim predsedničkim izborima 6. maja biće Zoran Stanković iz Ujedinjenih regiona Srbije, odlučeno je večeras žrebom u Skupštine Srbije.

 

Žrebanjem, koje je organizovala Republička izborna komisija, odlučeno je da drugi na listiću bude Vladan Glišić koga je predložila grupa građana „Dveri“, a treći Boris Tadić, koga je predložila koalicija „Izbor za bolji život“.

Četvrti kandidat na glasačkom listiću biće Vojislav Koštunica iz Demokratske stranke Srbije, peti je Zoran Dragišić koga je predložio „Pokret radnika i seljaka“, a šesta Jadranka Šešelj koju je predložila Srpska radikalna stranka.

Na sedmom mestu na glasačkom listiću biće Muamer Zukorlić koga je predložila grupa građana, na osmom mestu je Danica Grujičić koju je predložio Socijaldemorkatski savez, a na devetom Ivica Dačić koga je predložial koalicija SPS- PUPS-JS.

Deseti po redu biće Čedomir Jovanović, koga je predložio „Preokret“, na 11. mestu je kandidat Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor, a 12. je predsednički kandidat koalicije „Pokrenimo Srbiju“ Tomislav Nikolić.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 20, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *