Radnici "Agroživa" predali zahteve Vladi

ZRENJANIN: Nakon što je „Matijević otkupio iz stečaja tri farme koje su bile u sistemu „Agroživa“ radnici strahuju da bi rad ove kompanije mogao biti ugrožen. Predstavnici sindikata firme „Agroživ“ u Žitištu upozorili su danas da prodaja tri farme ugrožava opstanak te kompanije za preradu živinskog mesa.

 

Predstavnici Samostalnog sindikata i sindikata Nezavisnost „Agroživa“ smatraju da je „Agroživ“ onesposobljen izdvajanjem tih farmi koje su kompaniji „Matijević“ prodate iz stečaja.

Oni su o tome obavestili pokrajinskog sekretara za rad Miroslava Vasina, a sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Žitište Dragan Mileković i direktor „Agroživa“ Predrag Amižić.

Predstavnici sindikata zatražili su da se sa tri farme, u Hetinu, Srpskom Itebeju i Banatskom Karađorđevu, napravi poslovni dogovor, i da im u tome pomogne Vlada Vojvodine.

Oni traže da se spreči dalja dezintegracija kompanije „Agroživ“ koja je, kako su ocenili, regionalni lider u oblasti živinarstva koji posluje i u zemljama CEFTA. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 10, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *