Dečja pesma o Novom Sadu

NOVI SAD: „Grad koji volim“, naziv je pesme posvećene Novom Sadu koju je otpevalo više od 70 dece iz Muzičke radionice „Do, re, mi“. Spot za pesmu sniman je u centru, na Tvrđavi, u Ulici Laze Telečkog i Limanskom parku. Za samo nedelju dana postao je pravi hit među Novosađanima i na Jutjubu je pregledan više od 2.000 puta.

 

Ideja da posvete pesmu svom gradu potekla je spontano i to upravo od najmlađih Novosađana.

– Pojedina deca su čak pisala i reči za pesmu, a kompozitor je prihvatio neke ideje, obradio, uklopio sa muzikom i nastala je prelepa pesma o našem još lepšem gradu. Kada smo čuli kako će zvučati, pola nas je zaplakalo od sreće. Svima se sviđa i presrećni smo što smo je baš mi otpevali – priča Biana Altarac (12).

Pesmu su otpevala deca uzrsta od 5 do 15 godina, a članovi muzičke radionice „Do, re, mi“ bili su zaduženi i za muziku.

– Novi Sad je predivan grad i zaslužuje da mu posvetimo ovako lepu pesmu. Imali smo malu pozitivnu tremu kako će ispasti na kraju. Kada smo se skupili da pogledamo spot, svi smo bili podjedanko oduševljeni. Snimanje samog spota trajalo je nekoliko dana i snimali smo u raznim delovima grada, a ja moram da kažem da je meni omiljen centar – kaže klavijaturista Marko Kozomora.


Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu 24sata.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 10, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *