Avans poljoprivrednicima od 17.aprila, rok za regresirano gorivo produžen do 15. maja

NOVI SAD: Vlada Srbije danas bi trebalo da usvoji odluku o avansnoj isplati tri milijarde dinara registrovanim poljoprivrednicima za prolećnu setvu, a rok za preuzimanje regresiranog dizel goriva, namenjenog poljoprivrednicima, produžen je do 15. maja, izjavio je danas ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović. Asocijacija poljoprivrednika Srbije zatražila je od predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da omogući da se hitno produži rok za kupovinu subvencionisanog goriva za poljoprivrednike do 31. maja.

 

Vlada Srbije danas bi trebalo da usvoji odluku o avansnoj isplati tri milijarde dinara registrovanim poljoprivrednicima za prolećnu setvu, izjavio je ministar poljoprivrede Srbije Dušan Petrović.

Raspodela tog novca počeće 17. aprila i to po hektaru 1.500 dinara za proizvodnju žitarica, 4.000 dinara za industrijsko bilje i 2.500 dinara za krompir.

Odluka o isplati avansa poljoprivrednicima, kako je najavio Petrović, biće objavljena danas ili sutra u „Službenom glasniku“.

Asocijacija poljoprivrenika zatražila produženje roka do kraja maja

Asocijacija poljoprivrednika Srbije zatražila je danas da predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da omogući da se hitno produži rok za kupovinu subvencionisanog goriva za poljoprivrednike do 31. maja.

U saopštenje se podseća da j prema Uredbi o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje dizel goriva za prolećne radove u poljoprivredi u 2012. godini rok za kupovinu tog goriva 15. april. 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 10, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *