Hočevar čestitao Uskršnje praznike svim hrišćanima

BEOGRAD,NOVI SAD: Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas svim hrišćanima predstojeći praznik Uskrs, pozivajući ih da širom otvore vrata svoga bića, porodice i celokupne crkvene i društvene zajednice.

 

„Srdačno vas pozdravljam u neizmernoj radosti i beskrajnoj težnji da ovih dana budemo jedno samo srce i jedna samo duša“, rekao je Hočevar, istakavši da je Sveta tajna koja se slavi „veličanstvena i bitna“ za svakoga.

Ona, dodao je, snažno usmerava našu sadašnjost, najdublje osmišljava našu budućnost i zajedno nas vodi posebnom i sudbonosnom životnom ispitu.

„Braćo i sestre, ovog Uskrsa želim nenadmašni bljesak uzvišenog života. Neka vam je srećan i blagoslovljen. Gospodar života neka prodre u sve pore vašeg dana i trajno po vama deluje u današnjem svetu“, poručio je nadbiskup.

Čestitka patrijarhu Irineju

Hočevar je čestitao patrijarhu srpskom Irineju, njegovim saradnicima, jerarsima, sveštenstvu i monaštvu Uskrs, s porukom da je dostojno i pravedno da, kako je naveo, u značajnim danima budemo ujedinjeni u željama, čežnjama i slavljima.

„Stradanje Isusa i njegovo vaskrsenje sazdaju središte našeg života i slavlja. Zato je dostojno i pravedno da u ovim iznad svega značajnim danima budemo ujedinjeni u željama, čežnjama i slavljima“, poručio je Hočevar u pismu koje je, povodom Uskrsa, poslao patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Irineju.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 05, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *