Uvredljive parole na Svratištu

NOVI SAD: Na fasadi Svratišta u Novom Sadu nepoznati vandali, u noći između 1. i 2. aprila, iscrtali su kukaste krstove i ispisali uvredljive parole, saopštila je danas Ekumenska humanitarna organizacija (EHO).

 

Na zgradi Svratišta, namenjenom deci koja žive i rade na ulici, ispisane su parole „Smrt ciganima“ i „Mandove pod led“, navodi se u saopštenju. Slučaj je, kako se navodi, prijavljen policiji.

„Deca koja dolaze kod nas su ista kao sva ostala deca, jedina je razlika što nisu imali sreće da se rode u porodicama koje mogu da im obezbede bezbrižno detinjstvo. Oni ne rade na ulici iz hira ili bezobrazluka, oni rade na ulici zato što moraju“, ukazala je Ekumenska humanitarna organizacija.

Osnovni cilj Svratišta je da decu uključi u sisteme socijalne i zdravstvene zaštite, a posebnu pažnju obraća uključivanju dece u školski sistem i u organizovanje sistematske podrške u pohađanju nastave.

Ekumenska humanitarna organizacija je saopštila da je ovaj napad neće zaustaviti u trudu i radu da svoje okruženje učinimo tolerantnijim i humanijim.

Ombudsman osudio ispisivanje rasističkih poruka

Kancelarija vojvođanskog ombudsmana danas je najoštrije osudila ispisivanje grafita mržnje na prostorijama Svratišta za decu ulice u Novom Sadu.

Ta kancelarija je u saopštenju apelovala na nadležne da što pre pronađu počinioce tog vandalskog čina i privedu ih pravdi.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 02, 04, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *