Da li ćemo na Đurđevdan birati i predsednika?

BEOGRAD: Odgovor na pitanje da li će 6. maja, uz parlamentarne i lokalne, biti održani i predsednički izbori – građani će dobiti tokom predstojeće sedmice, budući da 6. aprila ističe zakonski rok u kojem predsednički izbori moraju da budu raspisani da bi bili održani na Đurđevdan.

 

Predsednik Srbije Boris Tadić i lider Demokratske stranke, oko koje je okupljena koalicija „Izbor za bolji život“, u dosadašnjem toku kampanje nije odbacio mogućnost da u maju budu održani i predsednički izbori.

Po redovnoj proceduri, inače, oni bi trebalo da budu raspisani do 18. novembra, a održani najkasnije do 17. januara sledeće godine.

Lideri najvećih političkih stranaka u Srbiji su u protekle tri sedmice insistirali da što pre dobiju odgovor na pitanje da li će se 6. maja glasati i za predsednika, ali se, i pored toga što su bili jednoglasni u zahtevu da se Tadić izjasni, ne slažu o tome da li je bolje na Đurđevdan održati opšte izbore, ili predsedničke organizovati po isteku Tadićevog punog mandata.

Po tom pitanju nisu saglasni ni analitičari, koji ukazuju da postoje i pozitivne i negativne strane održavanja izbora na svim nivoima u jednom danu.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *