RIK: Sve stranke za kampanju koriste budžetska sredstva

BEOGRAD: Sve stranke i koalicije, koje su do sada predale izborne liste za učešće na majskim izborima, predale su Republičkoj izbornoj komisiji, shodno Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti, i izjavu da će za finansiranje izborne kampanje koristiti sredstva iz budžeta, koje su zatim prosleđene Ministarstvu finansija, izjavio je danas član RIK-a Miodrag Petrović.

Obaveza stranaka da prilikom predaje liste prilože i potpisanu izjavu, uz polaganje izbornog jemstva, novine su u Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti.

Petrović je Tanjugu rekao da je obaveza stranaka da predaju izjavu propisana i Uputstvom za sprovođenje izbora za poslanike, a da je RIK te izjave ovlašćenih predstavnika svih stranaka i koalicija koje su do sada predale liste prosledio Ministarstvu finansija.

Do sada su izborne liste predale Demokratska stranka, Srpska radikalna stranka, Ujedinjeni regioni Srbije, Liberalno-demokratska partija, Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije, Socijalistička partija Srbije, Dveri i Savez vojvođanskih Mađara.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *