Dva naoružana kosovska policajca uhapšena na području Merdara

BEOGRAD: Pripadnici Žandarmerije jutros su u 10.30 sati uhapsili dva pripadnika Kosovske policijske službe u rejonu Merdare, koji su sa sobom imali dve automatske puške, dva pištolja i specijalnu opremu za merenje daljine, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

 

Uhapšeni su Šukre Binaku i Sami Bećiri, rekao je Dačić novinarima u Palati Srbije, nakon sastanka s porodicama srpskih policajaca iz Kosovskog Pomoravlja, koji su danas odlukom Vrhovnog suda Kosova pušteni iz pritvora u Prištini i Gnjilanu, gde su bili od 25. februara, kada su uhapšeni zbog sumnje da su podrivali ustavni poredak Kosova.

Zaplenjene puške, pištolji i oprema za merenje daljine

Komandant Žandarmerije Bratislav Dikić potvrdio je da su dva pripadnika Kosovske policijske službe predati Policijskoj stanici Kuršumlija, i da je o tom događaju obavešteno državno tužilaštvo.

„Imali su na sebi uniformu sa oznakama KPS i bili su naoružani automatskim puškama kineske proizvodnje i pištoljima, a takođe su posedovali i specijalnu opremu za određivanje koordinata i merenje daljine“, rekao je Dikić za B92.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *