Ratari odblokirali puteve, rok za ispunjenje uslova 24. april

BEOGRAD: Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine koji su jutros stigli u Beograd sa 100 traktora, privremeno su povukli traktore sa puteva. Oni su predali zahteve ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću koji će ih proslediti predsedniku, premijeru i resornom ministru. Oko deset časova traktoristi su napustili plato ispred Palate Srbija.

Traktori se vratili njivama


Traktori nezadovoljnih poljoprivrednika, kojima su od četvrtka bio blokiran ulaz u Novi Sad iz pravca Srbobrana i Temerina napustili su danas pre podne te lokacije i vraćaju se u svoja mesta.

U Beogradu su, takođe, traktoristi koji su bili ispred Palate Srbije, napustili tu lokaciju, pošto su njihovi predstavnici uručili zahteve zameniku predsednika Vlade i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

Saobraćaj na magistralnom putu Novi Sad – Subotica, tzv. starom subotičkom putu, kao i na putnom pravcu prema Bečeju preko Temerina je normalizovan.

I 10 traktora koji su, u okviru protestne vožnje zbog mera Vlade Srbije za podsticaje u poljoprivredi, bili parkirani u petak uveče na bulevaru ispred zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu, takođe su napustili taj prostor.

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine danas su ispred Palate Srbije u Beogradu ministru unutrašnjih poslova, Ivici Dačiću predali svoje zahteve o promeni subvencionisanja.

Pošto je primio zahteve, Dačić je novinarima rekao da ne želi da ulazi u opravdanost zahteva poljoprivrednika, i da je posao policije da sve učini kako blokade puteva ne bi bilo.

Poljoprivrednici su jutros sa oko sto trakora stigli u Beograd, što im je omogućeno posle jučerašnjeg susreta sa Dačićem.

Upitan da li je odluka da se sastane sa poljoprivrednicima deo predizborne kampanje, Dačić je kazao da kampanju ne vodi, i da je neće ni voditi.

Ukoliko uslovi ne budu ispunjeni od 24. aprila nova blokada

Član organizacionog odbora poljoprivrednika, Miroslav Ivković je istakao da će poljoprivrednici traktore sa puteva povući do 24. aprila, ali da će, ukoliko se do tada ne ispune njihovi zahtevi, potpuno blokirati zemlju.

Ivković je novinarima ispred Palate Srbije jutros rekao da je ovo prvi put od 2004. godine da su poljoprivrednici uspeli traktorima da dođu u Beograd.

„Od 2004 godine poljoprivrednici pokušavaju da stignu u Beograd, kako bi javnosti i političarima skrenuli pažnju na svoje probleme“, naveo je Ivković. 

 

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 31, 03, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *