Trilaterala na Jahorini

JAHORINA: Lideri Srbije, Hrvatske i BiH pozdravili su na današnjem samitu trilaterale na Jahorini formiranje Veća ministara BiH, rezultate hrvatskog referenduma o članstvu u EU, kao i pomake koje su napravile Srbija i BiH u procesu evrointegracija, saopštio je novinarima predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić.

 

Komšić, koji je kao domaćin neformalnog trilateralnog sastanka predsednika Srbije, Hrvatske i BiH otvorio zajedničku konferenciju za novinare članova Predsedništva BiH i predsednika Srbije i Hrvatske, Borisa Tadića i Ive Josipovića, kazao je da je data puna politička podrška borbi protiv organizovanog kriminala, što je, kako je rekao, bila i glavna tema razgovora.

Na sastanku je, kako je dodao, bilo reči i zajedničkom apliciranju za fondove EU za prekograničnu saradnju, zatim o međusobnom zastupanju u konzularnim stvarima u trećim državama, pripremama za promenu graničnog režima i zajedničkim kandidaturama za sportska dešavanja.

Jedna od tema razgovora bila je i inicijativa predsednika Hrvatske Ive Josipovića da se procesuiranje odgovornih za ratne zločine olakša međudržavnim sporazumom.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 03, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *