Zavejan Novi Sad

NOVI SAD: Na temperaturi od minus 10 stepeni u Novom Sadu, sneg koji neprekidno pada od sinoć zavejao je ulice vojvođanske prestonice uprkos naporima zimskih službi da ih održe prohodnim.

 

Nadležne službe još pre početka padavina posule su sve veće saobraćajnice solju, tako da su one prohodne, dok je u sporednim ulicama sneg utaban, a ekipe JKP „Put“ još od ponoći su na terenu.

Prema rečima portparola tog preduzeća Jelene Stojsavljević, svi putevi prvog prioriteta su prohodni, ali niske temperature slabe dejstvo soli kojom su tretirane saobraćajnice.

Ona je uputila apel vozačima da voze pažljivo, jer prema najavama meteorologa sneg neće prestati da pada.

Zimska služba JKP „Gradsko zelenilo“ od jutros je na terenu, a na čišćenju snega angažovano je 112 radnika i 18 vozila mehanizacije.

Autobusi Gradskog saobraćajnog preduzeća trenutno voze po redu vožnje, ali usporeno, izjavila je portparolka tog preduzeća Snežana Jaković.

„Od jutros su polasci gradskih autobusa bili po redu vožnje, dok su u povratku evidentirana kašnjenja. Zasad imamo problema sa sremskom stranom, otkazani su autobusi za Grabovo, dok ćemo u toku dana videti da li možemo da održimo polaske za Beočin“, najavljuje Jakovićeva.

Na međumesnoj autobuskoj stanici za sada nema otkazanih polazaka, ali pojedini autobusi kasne u dolasku, zbog otežanog saobraćaja na Iriškom vencu, gde je zabranjen saobraćaj za teške kamione i šlepere.

Velika količina snega na kolovozu znatno usporava saobraćaj zbog čega dolazi do kašnjenja autobusa na gradskim i prigradskim linijama,saopšteno je iz JGSP Novi Sad.

Uz izuzetne napore vozača JGSP Novi Sad autobusi saobraćaju na svim linijama, osim do Grabova, dok je linija do Popovice skraćena do Mošine vile.

Vozači sa punktova javljaju da je izuzetno klizavo i da na putevima ima putničkih automobila koji proklizavaju, zato apelujemo na građane da, ukoliko je moguće, ne idu svojim vozilima, već da koriste javni prevoz.

Odlasci iz Novog Sada na prigradske linije odvijaju se po redu vožnje, ali kasne dolasci iz, i u prigradska mesta.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 03, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *