Zavejan Žabljak i Gorski kotar, paralisan Split

PODGORICA, ZAGREB, SARAJEVO: Obilan sneg i niske temperature širom Crne Gore otežavaju saobraćaj i stvaraju problem u snabdevanju strujom.

 

Crnu Goru je zahvatilo izuzetno hladno vreme, a od sinoć sneg ponovo pada u centralnim i južnim delovima države, što je dovelo do otežanog saobraćaja.
Visina snežnog pokrivača na Žabljaku već je preko metar, u Podgorici je 32 centimetara, dok je na primorju oko pet centimetara.

Zbog snežne mećave više sati kasnili su autobusi iz Srbije u Podgorici, kao i odlasci iz glavnog grada Crne Gore, ali za sada nema otkazivanja polazaka.
Iz policije je saopšteno da teretnim vozilima trenutno nije dozvoljeno kretanje na putevima Nikšić-Ilino brdo, Nikšić-Vraćenovići, Plužine-Šćepan Polje, Podgorica-Kolašin, Tuzi-Božaj i Mojkovac-Bijelo Polje, preko prevoja Krstac.

Otkazani letovi za Podgoricu

Sneg i hladno vreme jutros nisu prouzrokovali probleme na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, a otkazana su samo dva leta za Podgoricu, rečeno je Tanjugu u službi reda letenja beogradskog aerodroma.

Sneg zavejao primorje

Sneg i vetar otežavaju danas saobraćaj u skoro celoj Hrvatskoj, pa su mnogi putevi, pa čak i deonice autoputeva zatvoreni ili se vozi s ograničenjima.

Najteže je na obali Jadrana i delu Gorskog kotara gde duva jak, čak i olujni vetar i gde su neki gradovi, kao što je Split, jutros paralisani zbog snega.

U Kantonu Sarajeva sve škole zatvorene

Bosna i Hercegovina od jutros je paralisana zbog jakih snežnih nanosa, a zbog potpunog saobraćajnog kolapsa nastava u svim srednjim i osnovnim škola u Kantonu Sarajevo je obustavljena.

Radnici zimske službe pokušavaju da očiste prioritete, ali im velike probleme stvaraju niske temperature, jer se na minus sedam stepni ni posuta so nema efekta.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 03, 02, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *