Veća briga o deponiji smeća

TEMERIN: Članovi Upravnog odbora JKP Temerin usvojili su pretposlednjeg dana januara izveštaj centralne popisne komisije o izvršenom popisu imovine, obaveza i potraživnja JKP Temerin, sa stanjem na dan 31. decembar 2011. godine.

 

U poslednje dve godine 3.500 domaćinstava dobilo je plastične kante za smeće, zapremine 120 litara. U pitanju su žitelji glavnih ulica u Temerinu, Bačkom Jarku i Sirigu, kao i redovne platiše komunalnih usluga. Podela kanti za smeće se privemeno obustavlja, do nabavke novog kontingenta.
– U januaru smo imali povećane uplate naših sugrađana, jer se za redovne platiše cena usluga smanjuje za pet odsto, a imaju prioritet u nabavci ambalaža za smeće. Konkurisali smo za sredstva za još 2.000 kanti , a iz sopstvenih izvora obezbedićemo nabavku dodatnih 1.000 plastičnih ambalaža za otpad – ističe Miroslav Kljajić, direktor JKP Temerin.
Članovi Upravnog odbora JKP Temerin usvojili su predlog cenovnika usluga ugostiteljstva u sportskoj hali u Temerinu, kao i ugovor sa Samostalnom zanatskom radnjom Komunalac, Drage Milovca, preduzetnika iz Ravnog sela o sakupljanju sekundarnih sirovina: tvrde plastike, drveta, najlon folije, gume, pet ambalaže, papira i metala – na deponiji smeća na Siriškom putu.
Firma Metalac se obavezuje da za ove poslove mesečno plati JKP Temerin 29.916 dinara, bez PDV.

Autor: Mile Milojević
Datum: 31, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *