Zima pokazuje pravo lice

TEMERIN: Veći deo Srbije je već deset dana u pravoj snežnoj blokadi. Slično je i u susednoj Rumuniji i Bugarskoj. Područje Vojvodine je za sada bez snega, ali poslednjih nekoliko dana prava sibirska zima značajno je uticala na povećanje potrošnje svih energenata, ogrevnog drveta, uglja, prirodnog gasa i električne energije.

 

 

        Snabdevanje je za sada uredno, a metereolozi najavljuju ekstremno niske temperature i narednih sedam dana. Iz službe vodovoda JKP Temerin apel da se zatvore i zaštite vodomeri, kako ne bi došlo do zamrzavanja. Zimska služba u Temerinu koja je oformljena pre dva meseca nije imala potrebe za interevencijom. Led je juče okovao jezero u starom temerinskom parku, kanale i dobar deo Jegričke.
        Inače, poslednju pravu zimu imali smo početkom februara 1984. godine, u vreme Zimske olimpijade u Sarajevu. Od 8. do 12. februara te godine, smetovi su u većem delu Vojvodine dostizali i visinu od dva do 4 metra. Tako je na izlazu iz Temerina, prema Gospođincima bio zavejan šinobus sa 300 radnika i učenika iz Gospođinaca, Žablja i Čuruga. Tri dana i noći putnici šinobusa bili su smešteni u sportskoj hali u Temerinu. Tri lica su pokušavajući peške da stignu do Gospođinaca i Žablja ostali u snegu.

Autor: Mile Milojević
Datum: 31, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *