Putin: SAD žele da zavladaju svetom

MOSKVA: Ruski premijer Vladimir Putin oštro je juče kritikovao politiku SAD optužujući ih da žele da vladaju svetom i istovremeno uputio indirektnu poruku američkom ambasadoru u Moskvi Majklu Makfolu, koji se našao na meti kritike ruske javnosti zbog „tajnog“ sastanka s opozicijom.

 

Putin je rekao da SAD nastoje da dominiraju svetom i da je instrument koji koriste u ispunjavanju tog zadatka osporavanje legitimiteta unutrašnjih političkih procedura koje su usvojene u drugim zemljama.

Tokom jučerašnjeg gostovanja na Politehničkom univerzitetu u Tomsku, Putin je to izrekao u odgovoru na pitanje jednog studenta o razlozima negativnog reagovanja Zapada na ishod nedavnih izbora u Kazahstanu, ali teško je verovati da nije imao u vidu i ruske izbore, odnosno kritike koje su na njihov račun uputile SAD.

„To je povezano sa spoljnopolitičkom doktrinom SAD. Oni žele sve da kontrolišu. Ponekad imam utisak da SAD ne žele saveznike, nego da su im potrebni vazali“, rekao je Putin i dodao da „to ne znači da je sve dobro u Kazahstanu“, prenele su Ria Novosti.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 26, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *