Čanak: Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih

NOVI SAD: Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da Srbija počinje da liči na Srbiju iz devedesetih godina prošlog veka.

 

„Sve počinje da liči na ona zla vremena. Glumci i pisci se prozivaju, čvrstorukaški popovi drže pomene nevinim žrtvama okruženi ikonografijom 'osrbljivanja i pravoverja', batinaše niko ne uspeva da identifikuje“, naveo je Čanak u tekstu na Tviteru (Twitter).

Ocenio je da aktuelnoj ruskoj administraciji „jako treba da zacementira pozicije“ u Srbiji i želi da joj se „pokloni“ Elektroprivreda Srbije i Telekom Srbije.

„Rusija će gaziti svim silama po tvrdoj nacionalističko-mitomanskoj liniji uz pomoć pravoslavne crkve i u Rusiji i u Srbiji“, naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko meseci radiće se na tome da se kombinuje socijalno nezadovoljstvo u Srbiji sa nacionalnom frustracijom, i proizvodiće se događaji koji će izazivati opšte zgražavanje javnosti i saterivanje cele zemlje na „patriotski kurs“, po propagandnim receptima iz devedesetih godina.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 24, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *