Tenderom protiv žeđi u Zrenjaninu?

ZRENJANIN: Inspekcija je, pre osam godina, zabranila upotrebu vode za piće iz zrenjaninskog vodovoda. Lokalne vlasti u tom gradu najavile su da će na proleće početi gradnja fabrike vode, čemu su se obradovali stanovnici opštine, koji se nadaju da to neće biti samo još jedno predizborno obećanje.

 

Ne želeći da razočara sugrađane, koji već dugo iščekuju rešavanje problema vode za piće, direktor zrenjaninskog vodovoda Milorad Bjelogrlić kaže da je prava informacija ta da je, za sada, tek raspisan tender za izbor izvođača.

„To znači da je samo objavljen konkurs, znači sleduje nam sada da potencijalni izvođači otkupe tendersku dokumentaciju da konkurišu. Da razmotrimo sve te ponude i nadamo se da će biti prihvatljivih ponuda, a to znači da će biti ponuda koje će omogućiti da grad dobije čistu vodu po ceni koju je moguće platiti“, kaže Bjelogrlić.

Na pitanje zašto se toliko dugo čekalo na rešavanje tog, kako često ističu, „gorućeg“ problema u Zrenjaninu predsednik Skupštine Aleksandar Marton odgovara da je bilo pokušaja i u prethodnom periodu ali se pokazalo da je investicija izuzetno visoka i da je pitanje da li lokalna samouprava može da je sprovede.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 24, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *