Metalika 8. maja na Ušću

BEOGRAD: Slavna hevi metal grupa „Metalika“ održaće koncert u Beogradu 8. maja na Ušću, najavili su danas organizatori „Lajv nejšn“, „Adria Entertejnment“ i Arena Beograd.

 

Ulaznice će biti u prodaji od 27. januara.

Jedan od najvećih i već 30 godina najuticajnijih bendova izvešće tom prilikom ceo „Blek album“ (Black album), numere Enter Sandman, Sad but True, The Unforgiven, Wherever I May Roam, Nothing else matters, kao i pesme sa ostalih albuma.

Kao „Led cepelin“ za hard rok i „Seks pistols“ za pank, tako je „Metalika“ bend koji je odredio izgled i zvuk hevi metala 80-ih godina 20. veka. Od osnivanja 1981. grupa se razvila od andergraund hevi metal benda do jednog od najuspešnijih sastava na svetu sa brojnim fanovima.

Prodaja njihovih albuma kreće se u više od 100 miliona kopija širom sveta. Samo u Severnoj Americi prodato je preko 65 miliona, uz osvajanje zlatnih i platinastih tiraža u više od 40 zemalja.

„Blek album iz 1991. bio je na prvim mestima top lista u više od 25 zemalja i prodat je u više od 25 miliona kopija, a nagrađen je prestižnim RIAA dijamantskim priznanjem (za prodaju preko 10 miliona kopija u Americi).

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 23, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *