Pantić: Referendum ipak 14. i 15. februara

KOSOVSKA MITROVICA: Referendum na severu Kosova ipak će biti održan, kao što je i predviđeno, 14. i 15. februara, saopštio je novinarima predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić, posle sastanka predsednika opština i šefovi poslaničkih grupa lokalnih samouprava.

 

Pantić je na konferenciji za novinare rekao da je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović na sastanku sa predsednicima opština sa severa Kosova prošle nedelje preneo stav Vlade Srbije da je referendum, na kome će se građani izjasniti da li prihvataju kosovske institucije ili ne biti održan, u ovom trenutku nepotreban, ali da nije osporio pravo njegovog održavanja.

Prema njegovim rečima, predstavnici lokalnih samouprava su izrazili spremnost da razgovaraju sa nekim koga Vlada ovlasti kako bi im bilo predočeno zbog čega referendum ugrožava državne i nacionalne interese.

Međutim, do sada im se iz državnog vrha niko nije obratio po ovom pitanju, pa je na konsultacijama šefovima odborničkih grupa zaključeno da nema razloga za odlaganje referenduma.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 23, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *