Nema dogovora u TENT-u

BEOGRAD: Poslovodstvo Termoelektrane Nikola Tesla (TENT) i predstavnici sindikata smenskih radnika nisu postigli dogovor ni tokom jutrošnjih pregovora, štrajk će se nastaviti ali neće biti ugrožena proizvodnja električne energije i snabdevanje potrošača, izjavio je za Tanjug predsednik Sindikata smenskih radnika TENT Dragoslav Ljubičić.

 

On je rekao da je poslovodstvo TENT-a odbilo sporazum sindikata koji predviđa izmene pojedinačnih ugovora o radu i za svakog pojedinačnog radnika utvrđuje vrednost smenskog rada na osnovu koje bi bila uvećana osnovna zarada.

Ljubičić je istakao da je taj sporazum u potpunosti u skladu sa Zakonom o radu i da je sindikat smenskih radnika prihvatio predloge poslovodstva od petka 20. januara, dodajući da se poslovodstvo TENT-a nalazi u procepu između ministarstva i drugog sindikata.

Direktor TENT-a Petar Knežević u petak je naveo da su predlozi ponuđeni sindikatu smenskih radnika da se utvrdi osmočasovno radno vreme jedinstveno u svim ograncima EPS-a, da se uz aktivno učešće predstavnika sindikata dovrši analiza metodologije vrednovanja poslova u TENT-u i pripremi njena revizija, posebno vrednovanja smenskog rada.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 23, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *