SRS: Šešelju pozlilo, prebačen u bolnicu van Tribunala

BEOGRAD: Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ponovo je večeras, oko 17 sati, hitno prebačen u bolnicu izvan Haškog tribunala pošto mu je pozlilo, saopštila je Srpska radikalna stranka.

 

Radikali su zatražili da Haški tribunal hitno omogući da tim srpskih lekara, predvođen Milovanom Bojićem, za koje je Šešelj dao saglasnost, poseti i pregleda lidera SRS.

U saopštenju SRS je ocenjeno da Tribunal namerno ne dozvoljava tu posetu.

Radikali zahtevaju i da porodica i pravni savetnici što pre budu obavešteni detaljno o razlozima zbog kojih je došlo do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja Šešelja.

Jelačić: Šešelj preventivno prebačen na pregled

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić potvrdila je večeras da je predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj danas ponovo prebačen u bolnicu izvan Tribunala, iz preventivnih razloga.

„Šešelj je iz preventivnih razloga prebačen iz pritvorske jedinice na pregled u civilni objekat“, kazala je Jelačićeva Tanjugu ističući da trenutno nije u mogućnosti da iznese više pojedinosti.

Mirović: Tribunal iznosi neistine o Šešeljevom zdravlju

Pravni savetnik lidera Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja Dejan Mirović izjavio je danas da portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić govori neistine i nije ovlašćena da iznosi informacije o zdravlju lidera radikala.

Mirović je na konferenciji za novinare rekao da Jelačićeva govori nešto što nije istina i što su špekulacije, naglasivši da su pravi izvori informacija o Šešeljevom zdravlju – SRS.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 22, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *