Dačić: Niko nema pravo da podržava ubice; LDP: Vraćanje u atmosferu linča

VLASOTINCE: Ministar policije Ivica Dačić optužio je danas predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića da podržava ubice i teroriste. LDP u svom saopštenju kaže se da su ministar policije i zamenik premijera i cela vladajuća koalicija već i previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana, vraćajući nas sve u atmosferu javnog linča, crtanja meta za izmišljene izdajnike i uzimajući sebi za pravo da optužuju, huškaju, prete hapšenjima, javno sude i presuđuju.

 

Odgovarajući na pitanja o smeni direktora Narodne biblioteke Sretena Ugričića, koji je podržao izjave crnogorskog pisca i savetnika predsednika tamošnje skupštine Andreja Nikolaidisa, Dačić je ocenio da niko nema pravo da „podržava ubice“.

„Niko nema pravo da podržava ubice i teroriste, naročito nema pravo to da bude državni službenik. Evo, i Čedomir Jovanović, kome su predsednika ubili, sada brani nekoga ko kaže da je ubistvo civilizacijski iskorak. Pa zašto onda deset policajaca svaki dan čuva Čedomira Jovanovića“, kazao je Dačić u Vlasotincu.

LDP: Previše je štete od ministara i cele vladajuće koalicije

U današnjem saopštenju LDP-a dostavljenom medijima kaže se da su ministar policije i zamenik premijera i cela vladajuća koalicija već i previše štete naneli zemlji i društvu u poslednjih nekoliko dana, „vraćajući nas sve u atmosferu javnog linča, crtanja meta za izmišljene izdajnike i uzimajući sebi za pravo da optužuju, huškaju, prete hapšenjima, javno sude i presuđuju“.

Kako se ocenjuje, razmere štete od takvog ponašanja, pa i najnovije izjave Dačića, odavno su prevazišle značaj jedne kolumne u kojoj njen autor iznosi neprihvatljive teze i metafore.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 21, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *