Zurof će učestvovati u obeležavanju 70. godišnjice Racije

RTV, NOVI SAD: Direktor Centra „Simon Vizental“ u Jerusalimu Efraim Zurof prisustvovaće centralnom obeležavanju 70. godišnjice Novosadske racije na poziv Eparhije bačke i jevrejske zajednice i zajedno s patrijarhom Irinejem obratiće se prisutnima, izjavio je danas episkop bački Irinej.

 

Na pomen žrtvama Novosadske racije, koji će biti održan 23. januara na Keju žrtava racije kraj spomenika „Porodica“, Zurof dolazi „s pozivom rabina (Isaka Asiela) i mojim i učestvovaće u programu“, rekao je vladika Irinej na konferenciji za novinare.

To što će tih dana Zurof biti gost gradonačelnika Igora Pavličića i što je u dobrim i prijateljskim odnosima s gradonačelnikom „nikome ne može da smeta i nema nikakve veze sa našim ovdašnjim nesporazumima, kojih bolje i da nije bilo“, istakao je episkop Irinej.

On je napomenuo da je tek nedavno prvi put čuo da Zurof želi da dođe u Novo Sad i da učestvuje u obeležavanju godišnjice Novosadske racije i to „ne od zvaničnih organa Jevrejske opštine, a pogotovo ne od Grada“, nego iz privatnog izvora.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 21, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *