Vlada Srbije smenila Ugričića

BEOGRAD: Vlada je smenila upravnika Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića, potvrdio je večeras Tanjugu direktor vladine kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

 

Vlada je donela odluku na telefonskoj sednici pošto joj je upućen izveštaj Ministarstva kulture povodom slučaja Ugričića, jednog od potpisnika proglasa Foruma pisaca u kojem se izražava protivljenje „hajci“ na crnogorskog pisca i savetnika predsednika crnogorskog parlamenta Andreja Nikolaidisa.

Ugričić je juče stavio na raspolaganje svoju ostavku i ministru kulture Predragu Markoviću dostavio tražene informacije u vezi sa stavovima Nikolaidisa, koji je nedavno u jednom autorskom tekstu napisao da bi aktiviranje eksploziva u dvorani „Borik“ tokom proslave 20. godina Republike Srpske, kojoj su prisustvovali najviši državni zvaničnici Srbije i Republike Srpske, bilo „civilizacijaski iskorak“.

Ugričić je juče u izjavi Tanjugu rekao da je neoprezno potpisao proglas Foruma pisaca i dodao sa mnogim stavovima iznetim u spornom tekstu Nikolaidisa ne slaže, već da je inicijativu pisaca potpisao u znak podrške slobodi mišljenja i izražavanja.

Kliknite ovde da biste videli vest u celini na sajtu rtv.rs »

Autor: Redakcija
Datum: 20, 01, 2012.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *